Öğretmenler Günü Kutlandı

Nazilli’de 24 Kasım Öğretmenler Günü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı programla kutlandı. Nazilli’de 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri, İstasyon Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin konulmasıyla başladı. Programa Nazilli Belediyesi Başkan Vekili Adnan Dönmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Abak, İYİ Parti İlçe Başkanı Durmuş Kural, CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, daire müdürleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, etkinliklere Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonu’nda devam edildi. 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamaları kapsamında Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda düzenlenen programa Nazilli Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediyesi Başkan Vekili Adnan Dönmez, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Haktan Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan, İlçede Faaliyet gösteren okulların Müdürleri ile öğretmenler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Öğretmenliğin Dağaşan konuşmasında; “Öğretmenlerin en büyük gücü kalbinde taşıdığı o büyük çocuk sevgisidir. Bu sevgi o kadar güçlüdür ki, doktor yapar bir çocuğu. Öğretmen yapar başka bir çocuğu... İnsan yapar her küçük bedeni Hayata hazırlar her bir evi. Öğretmenlerin meyveleri öğrencileridir. Küçük Mehmet’i, Fatih Sultan Mehmet yapan hocası yapan Akşemseddin di. Küçük Selim'i, Yavuz Sultan Selim Yapan hocası İbn Kemal di. Büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk'te "Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır... Cümlesi ile bu meyvenin önemi konusunda günümüz Öğretmenlerine yıllar öncesinden mesaj gönderiyor. Bir peygamber mesleği olan öğretmenlik, büyük bir fedakârlık. Hoşgörü, sabır, enerji, gayret ister. Her şeyden önce büyük bir yürek aşk ister. Bu ülkenin çocuklarına, gençlerine dair yüreğinde sevgisi olanlar daim olurlar ve eser bırakırlar. Sevgi dolu öğretmen ışık gibidir. Karanlıkta kaybolmakta olan veya olacak her çocuk onu arar onu sorar. Onun bir cümlesi hayatı değiştirir. Sizin eserleriniz ne tas ne demir ne bina ne yoldur. İnsandır, en kıymetli varlıktır. Yaratılanların en önemlisi, en güzelidir. Hiçbir maddi karşılık bu mesleği sevgi ve sorumlulukla yerine getiren siz değerli öğretmenlerimize layık olmayacaktır. Her insan doğduğunda bilmek için doğar. Hayatı anlam kazanır. İhtiyacını karşılayan kişi öğretmendir. Ancak öğretmen sadece öğretmen değil; eğiten, terbiye eden, çocuğun içindeki cevheri fark edip gün yüzüne çıkaran kişidir. Öğretmen insan yetiştirir. Yetiştirdiği her insan medeniyetler kurar. Kurulan medeniyetler dünyayı değiştirir. Öğretmenlik, kutsal ve saygın bir meslek olmakla birlikte aynı zamanda bir sanattır. Bunun için de heyecanımızı diri tutmalı ve ideallerimizi yeniden kuşanmalı ve çalışmalıyız. Mevlana'nın dediği gibi Kalp denizdir dil de kıyı. Denizde ne varsa kıyıya o vurur. Onun içindir ki yüreğimizi, ruhumuzu en büyük erdemlerle tezyin ve teçhiz etmek ve bu amaçlarımızdan vazgeçmeden yolumuza devam etmeliyiz.” dedi. Programda Emekli olan öğretmenler adına Recep Bey İlk Okulu’ndan 4 ay önce emekli olan Adalet Barış konuşma yaptı. Emekli Öğretmenlere plaketlerinin takdim edilmesinden sonra şiir ve komposizyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyelerince takdim edildi. Nazilli Fen Lisesi tarafından hazırlanan Programın gösteri kısmında görevleri başında şehit edilen öğretmenler koro ve sola olarak söylenen şarkılar ve şiirler ile anıldı.

Nazilli Belediyesi Logo Yarışması için halk oylaması başlıyor

Nazillili Muhtarlardan Dumlupınar Çıkartması