Aydın’da gerçekleştirilecek uluslararası deprem tatbikatı için ilk toplantı Nazilli’de yapıldı

19.02.2020

30 Mart – 1 Nisan tarihlerinde geniş katılımlı ve gerçek zamanlı yapılması planlanan uluslararası deprem tatbikatı için Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti hazırlıklarını sürdürüyor. Aydın’da yapılması planlanan Uluslarası deprem tatbikatı hazırlıkları için Nazilli’ye gelen Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Genel Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Aziz ŞASE, Genel Sekreter Muhsin BOZKURT ve ekibi, TRAC Nazilli ve Aydın yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.Cemiyet hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda, Nazilli Belediye Başkan Yardımcıları; Kadir MUTLU, Soner YELKOVAN, Mustafa TINAZ ve Nazilli belediyesi iştirakler müdürü Serkan GÜNANA Cemiyetin faaliyetleri, yetenekleri ve deprem tatbikatı konusunda bilgilendirildi. Kurtarma çalışmalarında faydalanılacak tam koordineli araçları ile birlikte Nazilli ve Aydın yönetim kurulu üyelerinin toplanma merkezinde deprem ve diğer doğal afetler tatbikatı konusunda bilgi alan Nazilli Belediyesi Başkan Vekilleri ve Başkan yardımcısı Kadir Mutlu; “afet öncesi hazırlık her zaman sonrasından daha kolay ve ucuzdur. Bizde yerel yönetim olarak gerekli hazırlık ve ekiplerin kurulması için Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) saha tecrübesinden istifade ederek iş birliğiyle planlar ve hazırlıklar yapacağız” İfadelerini kullandı. Nazilli ve Aydın’da Acil Afet durumlarında cemiyet üyelerinin üstleneceği görevler konusunda da bilgiler veren Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Nazilli şube başkanı Uzay TOK belediyemizin her zaman yanımızda olduğunu kendilerine yaptıkları ve yapacak oldukları desteklerden dolayı teşekkür ettiklerini belirtti. Her Türlü doğal Afette önceden tedbir almanın önemine değinen Başkan Vekili Soner Yelkovan, “Nazillimiz deprem kuşağında. Can kaybını en aza indirir mantilisi ile başkanlarımız burada bir oluşum içinde bulunmuşlar. Belediye olarak onların tecrübeleri ile Nazillimizi afetlerde en hızlı şekilde nasıl örgütleriz nasıl hizmete veririz konularında istişarede bulunduk. Tabi belediyenin alacağı bu kararlarda başkanımızın fikirleri ile beraber daha güzel işler yapmak istiyoruz. Deprem günümüzde iyice konuşulur hale geldi. Önceki belediye başkanımız tarafından TRAC Nazilli ye bir yer tahsisi edilmiş. Yer sıkıntımız yok ama burada bir planlama sıkıntısı görünüyor. Onunla ilgili ortaklaşa alınacak kararlar için bu toplantı çok faydalı oldu. Önümüzdeki günlerde yine ayrıntılı bir şekilde toplanıp Nazilli geneli masaya yatırılacak ve bölgesel yerlerimiz için hangi hazırlıklar yapılacak onlara bakacağız. Gönül ister ki böyle afetler yaşanmasın. Ama biz önlemlerimizi almakla yükümlüyüz” dedi.

Nazilli Belediyesi 11. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali başlıyor

Başkan Özcan sözünü tuttu