İncir, Zeytin ve (veya) Nazilli Konulu Şiir Yarışması

16.08.2018

İncir, Zeytin ve (veya) Nazilli Konulu Şiir Yarışması

• İncir, Zeytin ve (veya) Nazilli Konulu Şiir Yarışması

İNCİR, ZEYTİN VE (VEYA) NAZİLLİ KONULU öDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASINA DAVETTİR.

T.C. NAZİLLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI
“İNCİR, ZEYTİN VE (VEYA) NAZİLLİ” KONULU ŞİİR YARIŞMA ŞARTNAMESİ
KATILIM ŞARTLARI:
1. Yarışmaya 18 yaşını doldurmuş bütün şairler katılabilir.
2. Şiirler Hece, aruz veya serbest vezinle yazılabilir.
3. Seçici Kurul Üyeleri, T.C. Nazilli  Belediyesi çalışanları ve birinci derece yakınları yarışmaya katılamazlar.
4. Yarışmaya katılacak şiirler, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış olması gerekmektedir.
5. Yarışmacılar en fazla iki şiirle yarışmaya katılabilirler.
6. Şiirler, 10 kıtayı veya 40 satırı geçmeyecek şekilde, Times New Roman yazı karakterinde, 12 punto bilgisayarda yazılarak, 7 nüsha olarak hazırlanacaktır.
7. Şiir metninin üzerine ad, soyad yazılmayacak sadece rumuz yazılacaktır. Rumuzun yanına 3 rakamdan oluşan bir sayı eklenecektir. ( Rumuzlarda karışıklığa ve benzerliğe meydan vermemek açısından. örneğin: Aydın Efesi 009 gibi.)
8. Yarışmacılar; kullandıkları rumuzu, ad ve soyadlarını, fotoğraflı özgeçmişlerini, adres ve telefon bilgilerini, üzerine sadece rumuzlarını yazdıkları kapalı zarfa koyacaklardır.( Bu zarf, üzerine rumuzdan başka hiçbir bilgi yazılmayacak.)
9. Yarışmacılar; 7 nüsha şiirlerinin çıktısını koydukları üzerinde rumuz yazılı zarf ile kimlik bilgilerini içeren üzerinde yine rumuz yazılı diğer zarfı ayrı bir zarfa koyarak ekteki taahhütnameyi de imzalayarak AYDIN YAZARLAR VE ŞAİRLER DERNEĞİ P.K.78 Efeler- AYDIN Adresine ya elden teslim edecekler ya taahhütlü veya kargo ile göndereceklerdir.
10. Yarışmaya gönderilen şiirler yarışma sonuçlandıktan sonra, ön elemeye tabi tutulacak ön elemeyi geçen şiirler “İncir, Zeytin ve (veya) Nazilli Şiirleri Antolojisi” adlı kitap haline getirilip yayınlanarak 2018 yılı sene sonuna kadar katılımcılara, okullara kütüphanelere okuyuculara ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Bu yayından dolayı şairler telif hakkı talep edemezler.
11. Şartnameye uymayan şiirler değerlendirmeye alınmayacaktır.
12. Tüm eserlerin her türlü kullanım hakkı T.C. Nazilli Belediyesine aittir.
13. Şartnamede belirtilmeyen konularda Seçici Kurul kararı geçerlidir.
14. Şiirlerin sorumluluğu yazarlarına aittir.
Teslim Süresi;
Eserler en geç 31 Ağustos 2018 Cuma günü saat 17.00 ‘ ye kadar elden, postayla yada kargoyla teslim edilmiş olacaktır. Bu tarih ve saatten sonra gönderilen eserler yarışma dışı kalacaktır. Yarışma Sonuçları;
03Eylül 2018 tarihinde Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği face sayfasından ve Nazilli Belediyesi’nin resmi Web sitesinden de açıklanacaktır.
SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ:
1)Prof. Dr. Duran NEMUTLU (ADÜ)
2) Şükrü öKSÜZ (Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı- Şair-Yazar-Gazeteci)
3) Beyhan ERDOĞAN (Emekli edebiyat öğretmeni şair yazar)
4) Yaşar UYAR (Emekli öğretmen Şair, Yazar, Bakanlıktan onaylı Halk Ozanı)
5) Naim öZDAMAR Emekli Edebiyat öğretmeni Şair, Yazar.

öDÜLLER VEöDÜLLERİN VERİLMESİ:
ödüller ve plaketler 5 Eylül 2018 tarihinde Nazilli’nin Kurtuluş Gününde Nazilli Belediye Başkanı Sayın Haluk ALICIK tarafından verilecektir.
1. Şiir; 1 adet Cumhuriyet altını + Plaket
2. Şiir; 1 Adet yarım altın + Plaket
3. Şiir; 1 adet çeyrek altın + Plaket
1.Mansiyon kitap seti + Plaket
2. Mansiyon kitap seti + Plaket
3. Mansiyon kitap seti + Plaket
Not: Dereceye giren şiirlerden bazıları bestelenerek şarkı haline getirilebilecektir.
Yarışmanın iptali;  Nazilli Belediyesi her hangi bir sebepten dolayı yarışmayı tek taraflı iptal edebilir, bu nedenle yarışmacılara karşı yükümlülüğü yoktur.
İLETİŞİM: Nazilli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü NAZİLLİ
Şükrü öKSÜZ : sukruoksuz09@hotmail.com, Tel: 0505 295 2578

Taahhütmaneyi indirmek için tıklayınız.